ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Μετά την ξαφνική υποβολή του πρακτικού συνεδρίασης (Αρ. Πρωτ. ΔΦ 2.1/6212_31/3/2022) της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου ο Πρόεδρος και μερικά (διορισμένα) μέλη της Διοικούσας εισηγήθηκαν την απορρόφηση (ουσιαστικά κατάργηση) του Τμήματος μας από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Σέρρες και μετακίνηση των μελών του στις Σέρρες, ομόφωνα όλο το Διδακτικό και Ερευνητικό προσωπικό του Τμήματος αποφάσισε στη Συνέλευση του τα εξής:
Να κοινοποιήσει, σε πρώτη φάση, προς όλους τους φοιτητές του, την πλήρη και κατηγορηματική του αντίρρηση σε μια τέτοια πρωτοφανή στα ακαδημαϊκά χρονικά πρόταση από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ.
Είναι προφανές ότι μια τέτοια πρόταση ακυρώνει όλες τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος για την οργάνωση και ανάδειξη ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού Τμήματος, που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία μηχανικούς με εκπαίδευση υψηλού κύρους, η οποία καλύπτει αρμονικά όλο το φάσμα της σύγχρονης τεχνολογίας που άπτεται των πληροφοριακών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Τμήμα προήλθε ήδη από συγχώνευση δύο Τμημάτων και είναι ένα από τα πλέον εύρωστα και δυναμικά Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, βρίσκεται χωροταξικά στην καρδιά μιας από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα βιομηχανικές περιοχές, την οποία και τροφοδοτεί με υψηλής εκπαίδευσης μηχανικούς, εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας μετακίνησης σε μια επαρχιακή πόλη και, μάλιστα, απορρόφησή του από Τμήμα μικρότερου δυναμικού. Ουσιαστικά πρόκειται για ανεξήγητη στην κοινή λογική και πρωτοφανή στα ακαδημαϊκά πράγματα κατάργηση ενός Τμήματος-πρότυπο για το ΔΙΠΑΕ.
Όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος δηλώνουν ότι βρίσκονται δίπλα στους φοιτητές τους τις δύσκολες αυτές ώρες που αντιμετωπίζει το Τμήμα. Συμμερίζονται τις εύλογες ανησυχίες που έχουν για το αβέβαιο μέλλον που κάποιοι τους επιβάλλουν με τακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τις συνήθεις ακαδημαϊκές διαδικασίες. Ενώνουν μαζί τους τις φωνές τους και καλούν όλους τους φοιτητές του Τμήματος σε διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα 4-4-2022 και ώρα και ώρα 20:00 μμ, ώστε σε πρώτη φάση να ενημερώσουν τους φοιτητές σχετικά, και να συζητηθούν κοινές δράσεις για την ανατροπή της άδικης και ανεξήγητης με την κοινή λογική απόφασης που τραυματίζει αναίτια το μέλλον του Τμήματος και των ανθρώπων του.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom στην αίθουσα R5:

https://rooms.iee.ihu.gr/go/R5

και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω youtube στο:

https://youtu.be/IajYhrtQuNQ