Ένα Σχόλιο για τις Διαλέξεις της Πέμπτης 01/12/2022, Περιγραφή των Διαλέξεων της Πέμπτης 08/12/2022

Καλό Μήνα και Καλό Χειμώνα σε όλες και Όλους.

Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για τα ποσοστά συμμετοχής στις σημερινές Διαλέξεις, τα οποία ήταν από σχεδόν μηδενικά έως ελάχιστα, σε σχέση με τον αριθμό ενεργών φοιτητών του Τμήματος.

Στελέχη επιχειρήσεων και Ερευνητικών κέντρων έρχονται στο Τμήμα μας με όλη τη καλή τους διάθεση να σας παρουσιάσουν μια εικόνα του πραγματικού κόσμου, όσον αφορά το αντικείμενο που σπουδάζετε, να σας δείξουν πώς εξελίσσεται ο τομέας μας, με τι ασχολούνται, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και πώς τα επιλύουν.

Έρχονται επίσης να βρουν τους μελλοντικούς τους συνεργάτες στους φοιτητές και αργότερα απόφοιτους του τμήματός μας (οι ανάγκες της αγοράς σε επιστήμονες των επιστημών που θεραπεύει το τμήμα μας τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιες, δεν ψάχνετε για δουλειά, σας ψάχνουν οι εταιρίες, άρα πρέπει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και θα αγαπήσετε). Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία που σας δίνεται να έχετε μια καλύτερη εικόνα του τι γίνεται εκεί έξω, ώστε να επικεντρωθείτε σ’ αυτό που σας αρέσει και σας ευχαριστεί.

Οι εκπρόσωποι αυτοί επίσης, όταν κινδύνευε το τμήμα μας με κατάργηση και μεταφορά στις Σέρρες, στάθηκαν δίπλα μας. Δεν τους αξίζει τέτοια μεταχείριση…

Με λύπησε πάρα πολύ το σημερινό ποσοστό συμμετοχής. Ο κακός καιρός θα δικαιολογούσε μικρότερη από άλλες φορές, αλλά όχι ελάχιστη συμμετοχή.

Την επόμενη Πέμπτη 08/12/2022, όσες και όσους από σας σας το επιτρέψει η συμμετοχή σας άμεσα ή έμμεσα στην ορκομωσία, ελάτε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω ενδιαφέρουσες διαλέξεις:

Διάλεξη #1 : Αναπτύσσοντας μία συσκευή IoT από το μηδέν (11:15 με 12:30) – Πάμπαλος Παναγιώτης, Διαχειριστής και Συνιδρυτής της HAM Systems

Περιγραφή : Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα γίνει παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο μία εταιρεία σχεδιάζει μία νέα IoT συσκευή για την αγορά. Η διάλεξη θα αναφερθεί σε όλα τα στάδια σχεδιασμού και ανάπτυξης της συσκευής, όπως την αναγνώριση της ανάγκης της αγορά για την συσκευή, το σχεδιασμό του ηλεκτρονικού κυκλώματος και της PCB πλακέτας, τη δημιουργία του πρωτοτύπου, την πιστοποίηση CE, την παραγωγική διαδικασία, το testing της συσκευής, το packaging κ.ά.

Διάλεξη #2 : Unicorns abiogeny ab initio and leave high and dry – Part I (12:45 με 14:00) – Γιάννης Ακμανίδης, Greyhat Developer – Brand psychologist, Άλκης Στάμος, SoLoMo app Developer – Paxos algorithm Enthusiast

Περιγραφή : Πώς οι πρωτοπόρες ιδέες ξεκινάνε με τις καλύτερες περγαμηνές και καταλήγουν να βουλιάζουν. Η προσέγγιση από την μεριά του προγραμματισμού και πώς μπορείς να διαχειριστείς το τεχνολογικό χρέος. Συμβουλές και πρακτικές λύσεις πάνω σε θέματα προγραμματισμού (PHP JavaScript).

Ελπίζω τα παραπάνω θέματα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σας και να έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό φοιτητριών και φοιτητών στο ακροατήριο.