Πρόσβαση

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσει κανείς στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (πρώην Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης), είναι να ακολουθήσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας και να στρίψει δεξιά στο 9ο χλμ. προς τη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Η Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. βρίσκεται 1 χλμ. μετά τη στροφή αυτή στα δεξιά.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) εξυπηρετεί με αστική συγκοινωνία την Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., με τη γραμμή Νο 52 η οποία έχει ως αφετηρία το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης και καταλήγει στο πρώην Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και  Ηλεκτρονικών Συστημάτων στεγάζεται στα κτίρια Μηχανικών Πληροφορικής και Μηχανικών Ηλεκτρονικής  του πρώην Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Για να φτάσει κανείς στα κτίρια αυτά πεζός, εφόσον έχει έρθει στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη με τη συγκοινωνία, πρέπει να εισέλθει στο μεγάλο κεντρικό διάδρομο του Πανεπιστημίου, να τον διασχίσει προς τα δεξιά, να βγει από το κτίριο, να στρίψει αριστερά (γαλάζια βέλη) και να προχωρήσει παράλληλα προς το δρόμο σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα (κίτρινα βέλη). Σε περίπτωση που κάποιος έχει έρθει με ΙΧ, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη διαδρομή που σημειώνεται με τα κίτρινα βέλη.

Το κτίριο του πρώην Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής βρίσκεται  ακριβώς απέναντι από το γήπεδο μπάσκετ στα αριστερά του δρόμου, ενώ το κτίριο του πρώην Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών αμέσως μετά, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.