Πρόσβαση

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσει κανείς στο  ΔΙ.ΠΑ.Ε.  Σίνδου (πρώην Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης), είναι να ακολουθήσει την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας και να στρίψει δεξιά στο 9 χλμ. προς τη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Το ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου βρίσκεται 1 χλμ. μετά τη στροφή αυτή στα δεξιά.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) εξυπηρετεί με αστική συγκοινωνία το  ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου, με τη γραμμή Νο 52 η οποία έχει ως αφετηρίας το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης και κατάλήγει στο πρώην Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και  Ηλεκτρονικών Συστημάτων στεγάζεται στα κτίρια Μηχανικών Πληροφορικής και Μηχανικών Ηλεκτρονικής  του πρώην Α.Τ.Ε.Ι.Θ.  Για να φτάσει κανείς στα κτίρια αυτά, πρέπει να διασχίσει το μεγάλο διάδρομο στο κεντρικό κτίριο Ιδρύματος, να βγει από το κτίριο, να στρίψει αριστερά και να προχωρήσει παράλληλα προς το δρόμο. Το κτίριο του πρώην τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής βρίσκεται  ακριβώς απέναντι από το γήπεδο μπάσκετ στα αριστερά αυτού του δρόμου, ενώ το κτίριο του πρώην τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρομνικής αμέσως μετά, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.