Πρόσβαση

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσει κανείς στο  ΔΙ.ΠΑ.Ε.  Σίνδου (πρώην Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης), είναι να ακολουθήσει την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας και να στρίψει δεξιά στο 9 χλμ. προς τη Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Το ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου βρίσκεται 1 χλμ. μετά τη στροφή αυτή στα δεξιά.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) εξυπηρετεί με αστική συγκοινωνία το  ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου, με τη γραμμή Νο 52 η οποία έχει ως αφετηρίας το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης και κατάλήγει στο πρώην Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και  Ηλεκτρονικών Συστημάτων στεγάζεται στα κτίρια Μηχανικών Πληροφορικής και Μηχανικών Ηλεκτρονικής  του πρώην Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Για να φτάσει κανείς στα κτίρια αυτά πεζός, εφόσον έχει έρθει στην Πανεπιστημιούπολη της Σίνδου με την συγκοινωνία, πρέπει να εισέλθει στο μεγάλο κεντρικό διάδρομο του Ιδρύματος, να τον διασχίσει προς τα δεξιά, να βγει από το κτίριο, να στρίψει αριστερά (γαλάζια βέλη) και να προχωρήσει παράλληλα προς το δρόμο σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα (κίτρινα βέλη). Σε περίπτωση που κάποιος έχει έρθει με ΙΧ, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη διαδρομή που σημειώνεται με τα κίτρινα βέλη.

Το κτίριο του πρώην τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής βρίσκεται  ακριβώς απέναντι από το γήπεδο μπάσκετ στα αριστερά του δρόμου, ενώ το κτίριο του πρώην τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικής αμέσως μετά, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.