Αξιολόγηση των μαθημάτων και των διοικητικών υπηρεσιών από τους φοιτητές του Τμήματος (Χειμερινό εξάμηνο 2022-23)

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της αξιολόγησης των μαθημάτων αυτό το εξάμηνο!

Από τη Δευτέρα 21/11 έως και την Κυριακή 11/12/2022 οι φοιτητές/τριες του Τμήματος αξιολογούν τα μαθήματα και τις διοικητικές υπηρεσίες που τους παρέχουν το Ίδρυμα και το Τμήμα, αυτό το εξάμηνο. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία τα αποτελέσματα της οποίας αξιοποιούνται με συστηματικό τρόπο και  αποτελούν τεκμήριο ποιότητας για το Τμήμα και τα προγράμματα σπουδών του (προπτυχιακό και μεταπτυχιακά). 

Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτό το εξάμηνο (Χειμερινό 2022-23) που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματός μας. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, επιτροπή εξωτερικών αξιολογητών πρόκειται να αποφασίσει επί της ποιότητας και της βιωσιμότητας του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Η επιτροπή αποτελείται κυρίως από καθηγητές/τριες πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.. Η σύνθεσή της έχει οριστεί από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Ανάλογη αξιολόγηση για την πιστοποίηση των προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών τους έχει γίνει ή γίνεται στο σύνολο των τμημάτων των ΑΕΙ της χώρας. 

Η θετική/επιτυχής αξιολόγηση και η πιστοποίηση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών μας σημαίνουν πολλαπλά οφέλη για το Τμήμα και για την αξία/αναγνωρισιμότητα του πτυχίου στην αγορά εργασίας, και όχι μόνον. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι είναι (μεταξύ άλλων) η μαζική συμμετοχή των φοιτητών/τριών στη διαδικασία της αξιολόγησης των μαθημάτων, καθώς επίσης η ουσία των αξιολογήσεων που υποβάλλονται στο Σύστημα Αξιολόγησης Ποιότητας (ΣΑΠ) της ΜΟΔΙΠ του ΔΙΠΑΕ (βλ. σχετικές οδηγίες). Η ενεργός συμμετοχή των φοιτητών/τριών με απαντήσεις (και επιπλέον δικά τους, προσωπικά, σχόλια στο πεδίο που επιτρέπει την καταχώρηση άποψης σε μορφή ελεύθερου κειμένου) τεκμηριώνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στη συνολική και διαρκή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και της αξίας του πτυχίου των σπουδών τους στο Τμήμα. 

Αυτές τις ημέρες, οι διδάσκοντες/ουσες διανέμουν στους/ις φοιτητές/τριες κωδικούς αξιολόγησης των μαθημάτων που διδάσκουν. Πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία για τη συμμετοχή των φοιτητών/τριών στην εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί με κανένα τρόπο!

Η συμμετοχή σας στην αξιολόγηση συμβάλλει στη βελτίωση του Τμήματος

Τα μέλη της ΟΜάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ),
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων,
Σχολή Μηχανικών, ΔΙΠΑΕ
Email: omea.iee.ihu@gmail.com
URL:  https://omea.iee.ihu.gr