ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης & Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας”,  Εαρινού εξαμήνου 2022-2023|  Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης & Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας”,  Εαρινού εξαμήνου 2022-2023|  Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Σίνδου Θεσσαλονίκης.

 

Θεσσαλονίκη 13 Φεβρουαρίου 2023

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η “Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης & Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας»,  για το – Εαρινό εξάμηνο 2022-2023” το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα ΦΙΛΙΠΠΟΣ του κεντρικού κτηρίου στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Σίνδου, από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων,  σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και με την υποστήριξη της φοιτητικής ομάδας IEEE Student Branch του Τμήματος.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η ενίσχυση των ισχυρών δεσμών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας με επιχειρήσεις Υψηλής Τεχνολογίας και ΤΠΕ της περιοχής της Θεσσαλονίκης μέσω στοχευόμενης εργασιακής αποκατάστασης. Η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα σε αποφοίτους, τελειόφοιτους και φοιτητές του Τμήματος που αναζητούν θέσεις πρακτικής άσκησης ή και εργασίας, να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους, για τις θέσεις εργασίας τεχνολογιών αιχμής που διαθέτουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 36 επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών διαφόρων επιπέδων εξειδίκευσης, οι εκπρόσωποι των οποίων παρουσίασαν σύντομα το εταιρικό τους προφίλ και τις δυνατότητες απασχόλησης στις εταιρίες τους και παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 απόφοιτοι και φοιτητές. Ακολούθησε μια πρώτη ζωντανή προσέγγιση ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους με τη δυνατότητα υποβολής Βιογραφικού σημειώματος.

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, παρά τις προκλήσεις και παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής, συνεχίζει να υποστηρίζει δυναμικά με εξωστρέφεια τον παραγωγικό ιστό της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, την Ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και τους αποφοίτους του, προσαρμόζοντας την υπάρχουσα δυναμική σχέση με τις επιχειρήσεις Υψηλής Τεχνολογίας και ΤΠΕ σε μια νέα προσέγγιση για την εργασιακή εξέλιξη των φοιτητών και αποφοίτων του.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, επιχειρήσεις, αποφοίτους, φοιτητές, την επιτροπή Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος και την ομάδα εθελοντών φοιτητών που με ενθουσιασμό βοήθησαν στην επιτυχημένη υλοποίησή της.

 

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Δημήτριος Παπακώστας


Συνημμένα: