Δηλώσεις εαρινού εξαμήνου: διευκόλυνση παρακολούθησης εργαστηρίων

Στις δηλώσεις μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου εφαρμόζεται και ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω του φοιτητολογίου το σύστημα προαπαιτούμενων μαθημάτων για όλους τους φοιτητές εισαγωγής μετά το ακ. έτος 2019-20 στο 5-ετές πρόγραμμα σπουδών.

Συγκεκριμένα ισχύει η εφαρμογή του συστήματος προαπαιτούμενων μαθημάτων, η οποία αφορά στην υποχρέωση κάθε φοιτητή να δηλώνει πρώτα όλα τα υποχρεωτικά (ΥΠ) μαθήματα που οφείλει από προηγούμενα εξάμηνα, έπειτα τα υποχρεωτικά μαθήματα του τυπικού εξαμήνου και μετά τα μαθήματα επιλογής. Η παραπάνω υποχρέωση ελέγχεται και ηλεκτρονικά μέσω του φοιτητολογίου για όλους τους φοιτητές εισαγωγής μετά το ακ. έτος 2019-20 στο 5-ετές πρόγραμμα σπουδών.

Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να τροποποιήσουν και τις δηλώσεις εργαστηρίων, ώστε να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν εργαστήρια χαμηλότερων εξαμήνων (κυρίως 2ου αλλά και 4ου ή 6ου εξαμήνου). Παρακαλούνται οι διδάσκοντες να διευκολύνουν τους φοιτητές ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιτυχώς αυτά τα εργαστήρια.