Δηλώσεις μαθημάτων Εαρινού εξαμήνου 2022-23

Το ωρολόγιο πρόγραμμα (έκδοση 1.1 / 9.3.23) έχει αναρτηθεί στη σελίδα:

https://www.iee.ihu.gr/class_schedule/

Αλλαγές στην έκδοση 1.1: Δεν θα διδαχθούν τα μαθήματα επιλογής 8ου εξαμήνου: 1714, 1916, 1949 και 1744 (τα οποία στην προηγούμενη έκδοση ήταν με υποσημείωση αστέρι *) για λόγους που δεν σχετίζονται με ενέργειες του Τμήματος.

Οι δηλώσεις των Θεωρητικών μαθημάτων θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και την ΠΑ-31-ΜΑΡ στον δικτυακό τόπο φοιτητολογίου:

https://uniportal.ihu.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ θα υπάρχει δυνατότητα τροποποιητικών δηλώσεων.

Οι δηλώσεις μαθημάτων είναι υποχρεωτικές για όλους τους φοιτητές εκτός από τους πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι ΔΕΝ συμπληρώνουν δηλώσεις μαθημάτων καθώς αυτές ολοκληρώνονται από την Γραμματεία.

Όλοι οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν μέχρι 42 πιστωτικές μονάδες και δικαιούνται να εξεταστούν μόνο στα μαθήματα που δηλώνουν και προσφέρονται στο τρέχον εξάμηνο.

Όσοι φοιτητές έχουν επιτύχει σε όλα τα απαραίτητα μαθήματα για την λήψη Πτυχίου ή Διπλώματος αλλά θέλουν ή πρέπει να παρατείνουν την φοιτητική τους ιδιότητα (π.χ. για ολοκλήρωση Πρακτικής Άσκησης ή Πτυχιακής/Διπλωματικής εργασίας) προτείνεται να καταθέσουν κενή δήλωση.

Οι δηλώσεις Πτυχιακών/Διπλωματικών Εργασιών και Πρακτικής Άσκησης δεν προσμετρούνται στις 42 πιστωτικές μονάδες και πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς

https://www.iee.ihu.gr/english-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af/

αλλά και τις σχετικές αναρτήσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες των ανακοινώσεων των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Τμήματος.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ιδιαίτερα τα παρακάτω:

1) Παρακαλώ ενημερωθείτε από το μενού “Σπουδές – Προπτυχιακές – Τροποποιήσεις Δηλώσεις μαθημάτων” της ιστοσελίδας του Τμήματος

https://www.iee.ihu.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b1/

σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος προαπαιτούμενων μαθημάτων η οποία αφορά στην υποχρέωση κάθε φοιτητή να δηλώνει πρώτα όλα τα υποχρεωτικά (ΥΠ) μαθήματα που οφείλει από προηγούμενα εξάμηνα, έπειτα τα υποχρεωτικά μαθήματα του τυπικού εξαμήνου και μετά τα μαθήματα επιλογής.

Η παραπάνω υποχρέωση ελέγχεται και ηλεκτρονικά μέσω του φοιτητολογίου για όλους τους φοιτητές εισαγωγής μετά το ακ. έτος 2019-20 στο 5-ετές πρόγραμμα σπουδών.

2) Οι φοιτητές του 6ου ή μεγαλύτερου εξαμήνου παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά τον “Κανονισμό Προπτυχιακών Σπουδών” όπου αναφέρεται ότι “Η επιλογή της ομάδας μαθημάτων δεν δηλώνεται στη Γραμματεία, καθώς ελέγχεται στο τέλος των σπουδών και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφοίτηση.”

Παρακαλώ ενημερωθείτε αναλυτικά από το μενού “Σπουδές – Προπτυχιακές – Διάρθρωση” της ιστοσελίδας του Τμήματος

https://www.iee.ihu.gr/structure/

Οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν, αντιμετωπίζονται με θετική διάθεση συνεργασίας, μέσω της Γραμματείας.