Διαλέξεις κάθε Πέμπτη 11:15-12:30 και 12:45-14:00 από Ειδικούς του Κλάδου (Στελέχη Επιχειρήσεων – Ερευνητές)

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων στην προσπάθειά του να διευρύνει τη συνεργασία του με εταιρίες και ερευνητικά κέντρα μεταφέροντας εμπειρίες και τεχνογνωσία από την έρευνα και την παραγωγή διοργανώνει μια σειρά από Διαλέξεις πάνω σε γενικά θέματα και εφαρμογές των επιστημών της Πληροφορικής και των Ηλεκτρονικών.

Θα παρουσιάζονται από στελέχη επιχειρήσεων και ερευνητές, με τους οποίους συνεργάζεται το τμήμα, σημαντικές τρέχουσες ή και μελλοντικές τεχνολογίες (με έμφαση στην ανάλυση και μεθοδολογία), τεχνικά προβλήματα, προσεγγίσεις  και μεθοδολογίες αντιμετώπισης προβλημάτων  που απασχολούν τους μηχανικούς πληροφορικής και ηλεκτρονικών συστημάτων στη βιομηχανία, τη γεωργία, την έρευνα και τον ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο.

Θα γίνονται 2 Διαλέξεις κάθε Πέμπτη 11:15-12:30 και 12:45-14:00 στο Αμφιθέατρο Ηλεκτρονικής κατά τις εβδομάδες που γίνονται μαθήματα. Για το Χειμερινό εξάμηνο θα γίνουν από τις 03/11/2022 μέχρι τις 12/01/2023, την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων του Ιανουαρίου 2023. Η κάθε διάλεξη θα έχει διάρκεια 30-45 λεπτά, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος μετά για συζήτηση.

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα με τους Ομιλητές και τον Τίτλο της κάθε διάλεξης.

Θα ακολουθήσει μέσα στη βδομάδα και το πλήρες Πρόγραμμα με βιογραφικά των ομιλητών και σύντομη περιγραφή της κάθε διάλεξης.

Ελπίζουμε να βρείτε τα θέματα ενδιαφέροντα και να τις παρακολουθήσετε. Τις ώρες που θα γίνονται οι διαλέξεις δεν υπάρχουν μαθήματα στο Πρόγραμμαεκτός από κάποια εργαστηριακά μαθήματα από εκτάκτους συναδέλφους, από τους οποίους μπορείτε να ζητήσετε να σας διευκολύνουν και να παρακολουθήσετε άλλο τμήμα, για να μην χάσετε το μάθημα.

Μέσα στη βδομάδα θα ανακοινωθεί και  το Πρόγραμμα μιας σειράς διαδικτυακών διαλέξεων, οι οποίες θα γίνονται κάθε Πέμπτη 18:00-20:00 από ομιλητές που βρίσκονται στην Αθήνα και δεν μπορούν να παραβρεθούν διά ζώσης.