Φοιτητικός διαγωνισμός Next-Gen Innovation 2022

Τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού

To τμήμα Μηχ. Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔIΠΑΕ διοργανώνει το Φοιτητικό διαγωνισμό «Next-Gen Innovation». Σκοπός του διαγωνισμού είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των φοιτητών μας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και να αναδείξει το ταλέντο και τις γνώσεις τους. Στόχος είναι οι φοιτητές μας να σκεφθούν με ποιο τρόπο στηριζόμενοι σε τεχνολογίες Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής θα συνεισφέρουν στην επίλυση ενός προβλήματος δημιουργώντας μια υπηρεσία ή ένα προϊόν με εφαρμογή στην κοινωνία. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Next-Gen Innovation» αναμένονται να υλοποιηθούν καινοτόμες ιδέες που θα συνεισφέρουν σε διεπιστημονικά πεδία όπως η έξυπνη πόλη, η διαβίωση, οι μεταφορές, η παραγωγή, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η συμμετοχή στα κοινά, η ηλεκτρονική υγεία, η εκπαίδευση κ.α.

Όροι συμμετοχής

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται στους ενεργούς φοιτητές του τμήματος οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος ομαδικά, (γίνονται δεκτές και ατομικές συμμετοχές) όμως κάθε φοιτητής θα μπορεί να συμμετέχει με μία μόνο ομάδα. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει ένα σύμβουλο καθηγητή της επιλογής της.

Νικητές – Βραβεία

Η αξιολόγηση των προτάσεων, θα προκύψει από το συνδυασμό κατά 50% της βαθμολογίας που θα δώσει η τριμελής επιτροπή καθηγητών του τμήματος και κατά 50% της βαθμολογίας που θα προκύψει από ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα γίνει μεταξύ των φοιτητών μας. Αν και ο βασικός λόγος για να πάρει μέρος κάποιος είναι η χαρά της συμμετοχής και της δημιουργίας, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα για τις 3 καλύτερες προτάσεις 1750, 500 και 250 ευρώ αντίστοιχα, που είναι χορηγία της εταιρίας FOODTEC.

Διαχείριση – Επιτροπές διαγωνισμού

Για το διαγωνισμό έχουν συσταθεί σε επίπεδο τμήματος δύο επιτροπές:

  • Η επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού, που έχει ως στόχο, να διοργανώσει το διαγωνισμό (πλαίσιο, χρονοδιάγραμμα, παροχή επεξηγήσεων, προώθηση), αποτελείται από τους καθηγητές Αδαμίδη Π., Ηλιούδη Χρ., Κωτσάκη Ρ. και Γ. Μπάμνιο με συντονιστή τον κ. Αδαμίδη.
  • Η επιτροπή αξιολόγησης προτάσεων, που έχει ως στόχο την αξιολόγηση των συμμετοχών, αποτελείται από τους καθηγητές Διαμαντάρα Κ., Κεραμόπουλο Ε., Κιοσκερίδη Ι. και Χατζημίσιο Π, με συντονιστή τον κ. Διαμαντάρα.

Η πιο μεγάλη επιτροπή βέβαια, είναι αυτή που αποτελείται από όλους τους φοιτητές που θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η επιλογή τους μετράει κατά 50% στην ανάδειξη της καλύτερης πρότασης.

Χρονοδιάγραμμα

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 14/2/2022 και θα ολοκληρωθεί στις 22/5/2022 που θα υποβληθούν στη σχετική πλατφόρμα. Η ψηφοφορία ανάδειξης των καλύτερων προτάσεων / λύσεων θα γίνει από τις 23/5/2022 έως και τις 30/5/2022. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου σε σχετική εκδήλωση του τμήματος.

Επικοινωνία

URL: https://competition.iee.ihu.gr
E-mail: competition@iee.ihu.gr
Info: Π. Αδαμίδης, Χρ. Ηλιούδης, Ρ. Κωτσάκης, Γ. Μπάμνιος