Πρόγραμμα Erasmus+: σχετικά με αιτήσεις συμμετοχής για Σπουδές

Οσοι φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο προγραμμα Erasmus+ για το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο θα πρέπει, εκτός της αίτησης που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά προς το ΔΙΠΑΕ, να επιλέξουν και σε ποιο πανεπιστημιο ενδιαφέρονται να πανε για σπουδές. Επειδή το ΔΙΠΑΕ δεν εχει ανακοινώσει ακόμη την έναρξη υποβολής αιτήσεων και αρκετά πανεπιστημια στο εξωτερικό έχουν προθεσμίες υποβολής αιτήσεων που κατά πάσα πιθανότητα θα λήξουν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής στο ΔΙΠΑΕ θα πρέπει:

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για σπουδες σε πανεπιστήμια με προθεσμια υποβολης αίτησης που λήγει μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου να επικοινωνήσουν με το γραφείο Erasmus (Πανεπιστημιουπολη Σίνδου) και να το δηλώσουν εκει. Στην περίπτωση αυτή το Γραφείο Erasmus θα ζητήσει να γινουν δεκτοί (nomination) απο το Πανεπστημιο του εξωτερικού, ωστε να μην χασουν την εκει προθεσμία. Το nomination το κανει ΜΟΝΟ το γραφειο Erasmus, οποτε δεν χρειαζεται να στέλνετε σε μενα τετοια αιτήματα.

Τονίζεται ότι η διαδικασία του nomination που αναγκαστικά γίνεται πιο νωρις απο την αίτηση στο ΔΙΠΑΕ, δεν υποκθιστα την υποχρέωση για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, όταν αργότερα το ΔΙΠΑΕ βγάλει τη σχετική ανακοινωση. Για να θέσει κανείς υποψηφιότητα για το πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλει ΚΑΙ την ηλεκτρονική αίτηση αργότερα και να υποβληθεί κανονικά στις διαδικασίες επιλογής που ορίζει το πανεπιστήμιο. Το πότε ακριβώς θα βγει αυτή η ανακοίνωση υπόκειται στις διαδικασίες του Πανεπιστημίου.