Μαρμόρκος Ιωάννης B.Sc., M.Sc., Ph.D.

  • Βαθμίδα: Καθηγητής

Ιωάννης Μαρμόρκος, Καθηγητής
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, ΔΙ.ΠΑ.Ε
Ο Ιωάννης Μαρμόρκος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Sc.) και διδακτορικού (Ph.D.) διπλώματος από το University of Maryland at College Park (ΗΠΑ). Εχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Leiden (Lorentz Ιnstitute) της Ολλανδίας, τσο Πανεπιστήμίο της Αμβέρσας στο Βέλγιο και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (UK). Εχει εργαστεί επίσης ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (UK), ως επισκέπτης ερευνητής στο Thomas Watson Research Center της IBM στο Yorktown Heights της Νέας Υόρκης και ως εξειδικευμένος Μηχανικός με αντικείμενο τα Δίκτυα Οπτικών Ινών στον ΟΤΕ . Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εκτείνονται στην περιοχή των τηλεπικοινωνιακών δικτύων (ασύρματα και οπτικά δίκτυα), της νανοτεχνολογίας, των μεσοσκοπικών ημιαγωγικών διατάξεων (διατάξεις στην κλίμακα του nano με κβαντομηχανική συμπεριφορά), και της κβαντικής τεχνολογίας .
Εχει εργαστεί σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων και έχει δημοσιεύσει αριθμό επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Σε δύο μάλιστα δημοσιεύσεις του είναι συνσυγγραφέας με τον καθηγητή από το Πανεπιστήμιο του Manchester (UK) Andrei Geim (Βραβείο Nobel φυσικής 2010). Εχει διατελέσει κριτής σε μεγάλο αριθμό διεθνών περιοδικών και διεθνών συνεδρίων.

Επιστημονικό Πεδίο:
Τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, νανοτεχνολογία, ημιαγωγικές διατάξεις, κβαντική τεχνολογία
Συντονιστής των μαθημάτων:
(1104) Ηλεκτρονική Φυσική, (1612) Κβαντική Υπολογιστική, (1672) Οπτοηλεκτρονική και Οπτικές Επικοινωνίες, (1974) Δορυφορικές Επικοινωνίες
Μαθήματα που διδάσκει:
(1104) Ηλεκτρονική Φυσική, (1612) Κβαντική Υπολογιστική
Ώρες γραφείου:
-
Γραφείο:
Κτήριο Ηλεκτρονικής Γρ.1.6
E-mail: