Έναρξη Χειμερινού εξαμήνου 2020-21

Καλό ακαδημαϊκό έτος σε όλα τα μέλη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, φοιτητές, διοικητικό-υποστηρικτικό προσωπικό, διδάσκοντες, με υγεία και επιτυχίες, με την επιπλέον ευχή να δείξουμε όλοι υπομονή και θετικό πνεύμα συνεργασίας ώστε να αντιμετωπίσουμε ευκολότερα την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.

Στο αρχείο ” Εισήγηση για εξ αποστάσεως 20-21Χ” μπορείτε να βρείτε την ομόφωνη εισήγηση της Συνέλευσης του Τμήματος, σύμφωνα με την οποία η διδασκαλία όλων των μαθημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά το Χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21.
Παρακαλώ προσέξτε ότι:
“τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος με βάση τα άρθρα 3 και 5 του ΦΕΚ 3707/τ.Β/4-9-2020, ομόφωνα εισηγούνται η εκπαιδευτική διαδικασία για όλα τα μαθήματα του πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών να πραγματοποιείται με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά το Χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 και δεσμεύονται να επανεξετάσουν την εισήγησή τους, με σκοπό την διδασκαλία μαθημάτων και με φυσική παρουσία, σε σχέση με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης και με τον χρόνο και τον βαθμό υλοποίησης των απαραίτητων ζητούμενων.”

Παρ’ όλο που η διδασκαλία εξ αποστάσεως δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία στις αίθουσες, είναι μία λύση ανάγκης που στις παρούσες συνθήκες πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε όταν επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία, όλες οι ελλείψεις σε μαθησιακά αποτελέσματα συγκεκριμένων μαθημάτων να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σημειώστε ότι:

— Έναρξη διδασκαλίας μαθημάτων: ΔΕ-5-ΟΚΤ

— Δηλώσεις μαθημάτων: όταν το πληροφοριακό σύστημα “Πυθία” μας το επιτρέψει, ελπίζοντας να είναι πριν την ΔΕ-5-ΟΚΤ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε από το μενού “Σπουδές – Προπτυχιακές – Τροποποιήσεις Δηλώσεις μαθημάτων” της ιστοσελίδας του Τμήματος σχετικά με όσα ισχύουν από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

* Οι πρωτοετείς φοιτητές δεν συμπληρώνουν δηλώσεις μαθημάτων καθώς αυτές ολοκληρώνονται από τη Γραμματεία.

— Εργαστηριακά μαθήματα: ο τρόπος και η διαδικασία εξ αποστάσεως διδασκαλίας τους θα ανακοινωθεί από τους διδάσκοντες κάθε μαθήματος.

Σύντομα θα αναρτηθεί και το Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Είναι απαραίτητη η επιείκεια όλων καθώς η διαδικασία είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη και σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα και αστοχίες. Με την καλή μας διάθεση μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία αλλά και να είμαστε μακροχρόνια κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση.

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες ανακοινώσεις και προσπαθήστε να προστατέψετε τους οικείους σας και τον εαυτό σας.

Επισύναψη: Εισήγηση για εξ αποστάσεως 20-21Χ.pdf
24 Σεπτ 2020 12:46 – από Δημήτριος Παπακώστας