Αναζήτηση Βοηθών-Μεντόρων

Αγαπητοί φοιτητές

Οι πρωτοετείς φοιτητές, αλλά και φοιτητές μεγαλύτερων εξαμήνων, οι οποίοι έχουν προβλήματα κατανόησης μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου, των οποίων η γνώση είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση μαθημάτων μεγαλύτερων εξαμήνων που στηρίζονται σε αυτά, χρειάζονται κάποια βοήθεια.

Εδώ και ένα εξάμηνο λειτουργεί στο τμήμα μας η δομή ΟΜΠΡΕΛΑ με σκοπό την αύξηση του ποσοστού ολοκλήρωσης των σπουδών εκείνων των φοιτητών/τριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και την επανένταξη όσων φοιτητών/τριών έχουν αποκοπεί από τις σπουδές τους. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η ΟΜΠΡΕΛΑ είναι η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη καθώς και η παροχή βοήθειας σε συγκεκριμένα μαθήματα από εθελοντές συμφοιτητές/τριες του τμήματος.

Για το λόγο αυτό λειτουργεί στο τμήμα μας ένα δίκτυο περίπου 15 εθελοντών φοιτητών/τριών-μεντόρων που συντονίζουν οι καθηγητές του τμήματος κ.κ. Γουλιάνας και Μπάμνιος. Οι μέντορες, που εκπαιδεύθηκαν από ειδικούς επιστήμονες για το σκοπό αυτό, προσφέρουν εξατομικευμένη βοήθεια και καθοδήγηση στους συμφοιτητές τους σε ακαδημαϊκό, κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο. Μέχρι τώρα, η ομάδα των μεντόρων έχει βοηθήσει περίπου 50 φοιτητές, από τους οποίους οι 10 ολοκλήρωσαν ήδη τις σπουδές τους και κατέστησαν Πτυχιούχοι.

Ζητάμε λοιπόν νέους εθελοντές φοιτητές/τριες να γίνουν μέλη της ομάδας μας (ανάμεσά τους και κάποιους δευτεροετείς, για να μας βοηθήσουν στα μαθήματα του νέου Προγράμματος Σπουδών) που έχουν τη διάθεση και το χρόνο να προσφέρουν σε συμφοιτητές τους βοήθεια οποιασδήποτε μορφής, από συμβουλές για εύρεση υλικού μαθημάτων, λυμένες και άλυτες ασκήσεις μέχρι και ενισχυτική διδασκαλία σε αυτά τα μαθήματα. Αν λοιπόν, θέλετε να βοηθήσετε εθελοντικά στο έργο της ΟΜΠΡΕΛΑΣ και να γίνετε και εσείς βοηθοί-μέντορες του τμήματος, επικοινωνήστε μαζί μας στα email των συντονιστών καθηγητών, όπου θα αναφέρετε στο θέμα ότι θέλετε να γίνετε ΒΟΗΘΟΙ-ΜΕΝΤΟΡΕΣ.

Αν πάλι θέλετε να συμμετέχετε στην επιμόρφωση που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο 2020 και να γίνετε ΜΕΝΤΟΡΕΣ, μπορείτε να αποστείλετε σχετικό αίτημα συμμετοχής στα e-mails: umbrella@ihu.gr και gianisem@gmail.com, και να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους καθηγητές του Τμήματός Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, κ. Κώστα Γουλιάνα (gouliana@ihu.gr) και Γ. Μπάμνιο (bamnios@ihu.gr), όπου θα αναφέρετε στο θέμα ότι θέλετε να γίνετε ΜΕΝΤΟΡΕΣ.

Οι μέντορες του τμήματος

Οι συντονιστές καθηγητές,
Κώστας Γουλιάνας (gouliana@ihu.gr)
Γιώργος Μπάμνιος (bamnios@ihu.gr)

14 Νοέ 2020 1:27 – από Κωνσταντίνος Γουλιάνας