Διάλεξη «”Η Κυβερνοασφάλεια ως μια διαρκής πρόκληση για τις κοινωνίες μας”

Διάλεξη «”Η Κυβερνοασφάλεια ως μια διαρκής πρόκληση για τις κοινωνίες μας”, από τον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου, το Σάββατο 13/11/2021 στις 10 πμ στην ηλεκτρονική αίθουσα του τμήματος R7

Η παρουσίαση διοργανώνεται από το ΠΜΣ «Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου» στο πλαίσιο του μαθήματος «Ασφάλεια Διαδικτυακών Συστημάτων».

Ο Γιώργος Παπαπροδρόμου (στρατηγός ε.α.), είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) του ΓΕΕΘΑ. Υπηρετησε σε επιτελικές θέσεις και διετέλεσε (2016-2018) Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές επιτροπές, επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην αντιμετώπιση του Κυβερνοεγκλήματος και για την κυβερνοασφάλεια, όπως της EUROPOL (European Cybercrime Centre), στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (European Parliament), στο European Judicial Cybercrime Network της EUROJUST, στην επιτροπή GENVAL για θέματα αντιμετώπισης Εγκλημάτων του Κυβερνοχώρου,, ως ομιλητής στο 5th Conference on Cybercrime της Interpol/ Europol, στα συνέδρια ICANN, EUCPN, EHFCN, RAN, ΕΕ-ΙSAC, EESIC 2017, INFOCOM, SECURITY PROJECT, UINFC2, EXPOSEC, ELSA4, σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κ.α.

10 Νοέ 2021 11:35 – από Χρήστος Ηλιούδης