ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί φοιτητές/τριες,

Αρχικά εύχομαι όλοι να είστε υγιείς και οπλισμένοι με κουράγιο και υπομονή για τους επόμενους δύσκολους μήνες.

Στη διαδικτυακή συνέλευση του Τμήματος ομόφωνα αποφασίσαμε τα παρακάτω, σχετικά με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης:

Παρ’ όλο που η διδασκαλία εξ αποστάσεως δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως την πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία στην τάξη, είναι μία λύση ανάγκης που στις παρούσες συνθήκες πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε όταν επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία όλα τα μαθήματα να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

— Προς το παρόν θα υπάρξει πλήρης μετάπτωση σε ηλεκτρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση με έναρξη την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 έχοντας ως γενικό κανόνα την τήρηση του υπάρχοντος ωρολογίου προγράμματος.

— Θα χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά η σύγχρονη διδασκαλία (διαδικτυακή διεξαγωγή του μαθήματος) και η ασύγχρονη διδασκαλία (βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού), ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθήματος.

— Η σύγχρονη διδασκαλία όλων των μαθημάτων θα διεξάγεται με χρήση του λογισμικού ZOOM για λόγους απλότητας και ομοιομορφίας.

— Οι ανακοινώσεις θα γίνονται για κάθε μάθημα τόσο στην εκπαιδευτική πλατφόρμα moodle.teithe.gr όσο και στον πίνακα ανακοινώσεων apps.it.teithe.gr. Μην παραλείπετε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις τακτικά, εισάγοντας τους κωδικούς σας.

Θα γίνει προσπάθεια από όλους τους διδάσκοντες για παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και ανάθεση εργασιών ώστε να βοηθηθούν και να παραμένουν απασχολημένοι οι φοιτητές.

Όσον αφορά στα εργαστηριακά μαθήματα και εφόσον αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, ο τρόπος διδασκαλίας τους θα ανακοινωθεί από τους διδάσκοντες κάθε μαθήματος. Οι διδάσκοντες των εργαστηριακών μαθημάτων θα πρέπει να καταγράφουν τις παρουσίες είτε μέσω αντιγράφων οθόνης (screenshots) είτε μέσω καταγραφής συνομιλιών (chat).

Είναι απαραίτητη η επιείκεια όλων καθώς η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα και αστοχίες. Με την καλή μας διάθεση μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία αλλά και να είμαστε μακροχρόνια κερδισμένοι από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες ανακοινώσεις και μείνετε σπίτι για να προστατέψετε τους οικείους σας και τον εαυτό σας.

20 Μαρτ 2020 21:4 – από Δημήτριος Παπακώστας