ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ i-Mentor (Γ’ κύκλος)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ i-Mentor (Γ’ κύκλος)

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του ΔΙΠΑΕ-Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη» δημιουργήθηκε η δομή ΟΜΠΡΕΛΑ, μια δομή κοινωνικής μέριμνας, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού συνεπούς ολοκλήρωσης των σπουδών και προώθηση της ισότιμης συμμετοχής φοιτητών από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες – ΕΚΟ (χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, φοιτητές από οικογένειες μεταναστών, φοιτητές με σοβαρά προβλήματα υγείας).

Μία από τις επιμέρους δράσεις της δομής ΟΜΠΡΕΛΑ είναι:

Η δημιουργία ενός δικτύου φοιτητών/εθελοντών i-Mentors για την εξατομικευμένη βοήθεια και καθοδήγηση συμφοιτητών τους σε ακαδημαϊκό, κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο. Οι φοιτητές i-Mentors που θα επιλεγούν και θα ενταχθούν στη δομή ΟΜΠΡΕΛΑ θα εκπαιδευθούν από ειδικούς επιστήμονες προτού αναλάβουν την υποστήριξη φοιτητών από ευαίσθητες ομάδες.

– Η επιμόρφωση των φοιτητών – μεντόρων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2021, με δια ζώσης συναντήσεις, στις εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του ΔΙΠΑΕ. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί.

Παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο i-Mentor να αποστείλουν σχετικό αίτημα συμμετοχής στα e-mails: umbrella@ihu.gr και gianisem@gmail.com, έως τις 10/11/2021, και να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή του Τμήματός τους ή της Σχολής τους, κ. Γουλιάνα Κωνσταντίνο (gouliana@ihu.gr) και Μπάμνιο Γεώργιο (bamnios@ihu.gr).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος
Ευριδίκη Ζαχοπούλου
Καθηγήτρια
Επισύναψη: (2021)_Πρόσκληση υποψήφιων μεντόρων(10.2021).pdf
17 Οκτώ 2021 21:47 – από Κωνσταντίνος Γουλιάνας