Αναζήτηση μεντόρων – Δομή ΟΜΠΡΕΛΑ – Κοινωνική μέριμνα φοιτητών ΔΙΠΑΕ

ΟΜΠΡΕΛΑ: Στηρίζουμε τους φοιτητές του τμήματός μας.

Εδώ και ένα εξάμηνο λειτουργεί στο τμήμα μας η δομή ΟΜΠΡΕΛΑ με σκοπό την αύξηση του ποσοστού ολοκλήρωσης των σπουδών εκείνων των φοιτητών/τριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και την επανένταξη όσων φοιτητών/τριών έχουν αποκοπεί από τις σπουδές τους. Τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η ΟΜΠΡΕΛΑ είναι η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη καθώς και η παροχή βοήθειας σε συγκεκριμένα μαθήματα από εθελοντές συμφοιτητές/τριες του τμήματος.

Για το λόγο αυτό λειτουργεί στο τμήμα μας ένα δίκτυο περίπου 15 εθελοντών φοιτητών/τριών-μεντόρων που συντονίζουν οι καθηγητές του τμήματος κ.κ. Γουλιάνας και Μπάμνιος. Οι μέντορες, που εκπαιδεύθηκαν από ειδικούς επιστήμονες για το σκοπό αυτό, προσφέρουν εξατομικευμένη βοήθεια και καθοδήγηση στους συμφοιτητές τους σε ακαδημαϊκό, κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Μέχρι τώρα, η ομάδα των μεντόρων έχει βοηθήσει περίπου 50 φοιτητές, από τους οποίους οι 10 ολοκλήρωσαν ήδη τις σπουδές τους και κατέστησαν Πτυχιούχοι.

Καθώς οι ανάγκες για παροχή βοήθειας αυξάνουν, ψάχνουμε για νέους εθελοντές φοιτητές/τριες που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν βοήθεια σε συμφοιτητές τους και θέλουν να γίνουν μέλη της ομάδας μας. Αν λοιπόν, θέλετε να βοηθήσετε εθελοντικά στο έργο της ΟΜΠΡΕΛΑΣ και να γίνεται και εσείς μέντορες του τμήματος, διαβάστε την επισυναπτόμενη ανακοίνωση και επικοινωνήστε μαζί μας στα email των συντονιστών καθηγητών.

Οι μέντορες του τμήματος

Οι συντονιστές καθηγητές,
Κώστας Γουλιάνας (gouliana@ ihu.gr)
Γιώργος Μπάμνιος (bamnios@ihu.gr)

Επισύναψη: Πρόσκληση υποψήφιων μεντόρων.docx
30 Οκτώ 2020 23:53 – από Κωνσταντίνος Γουλιάνας