Πρόοδος “1103 Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών”

Πρόοδος ακ. Ετους 2020-2021, του μαθήματος 1103 Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών
Προσοχή:
Η εξέταση της προόδου θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του Moodle που χρησιμοποιούμε για τις εξετάσεις.
Πριν την εξέταση βεβαιωθείτε ότι έχετε:
1. Κατανοήσει και συμφωνήσει με τις γενικές οδηγίες εξετάσεων του τμήματος.
2. Έχετε πρόσβαση στη σελίδα εξέτασης του μαθήματος στο https://exams-iee.the.ihu.gr/course/view.php?id=33 (Moodle login/password, εγγραφή στο μάθημα)
3. Διαθέτετε κάμερα στον Υπολογιστή σας και φοιτητική ταυτότητα (ή άλλο αντίστοιχο νομικό έγγραφο) για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας που θα πραγματοποιηθεί μέσω της αίθουσας R1 του ZOOM.
Α. ΥΛΗ
Η Εξεταστέα ύλη της προόδου του μαθήματος Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
• Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών
• Αναπαράσταση Δεδομένων
• Αναπαράσταση Αριθμών – συστήματα αναπαράστασης
• Πράξεις με μπιτ
• Ψηφιακά συστήματα • Οργάνωση Υπολογιστών
• Λειτουργικά Συστήματα

Β. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί και για τις δυο ομάδες ταυτόχρονα τη Δευτέρα 21/12/2020 από τις 11:15 – 13:00. Όλοι οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν στην αίθουσα R1 του ZOOM για την ταυτοποίηση αλλά και για τυχόν ερωτήσεις. Η εξέταση θα είναι ηλεκτρονική και διάρκειας 45 λεπτών μέσω της πλατφόρμας Moodle με θέματα πολλαπλών επιλογών. Θα υπάρχουν 30 ερωτήσεις που θα εμφανίζονται στην οθόνη με τυχαία σειρά και διαφορετική ταξινόμηση των επιλογών για τον καθένα, όπως και διαφορετικές ερωτήσεις. Κάθε ερώτηση έχει τέσσερις επιλογές εκ των οποίων μια είναι πάντα η σωστή η οποία παίρνει 3,33 μονάδες. Υπάρχει αρνητική βαθμολογία (για να αποφευχθούν οι τυχαίες επιλογές) και για κάθε λανθασμένη αφαιρούνται 1,1 βαθμοί. Οι αναπάντητες δεν βαθμολογούνται. Η εξέταση είναι με ανοιχτές σημειώσεις και ότι άλλο υλικό έχετε διαθέσιμο. Στο χώρο της εξέτασης θα πρέπει να είσαστε μόνοι (μόνες) και αυτό θα ελέγχεται μέσω του ZOOM.

Γ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ.
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση του ZOOM (R1) και του moodle, της αντίστοιχης ενότητας «Πρόοδος ακ. Έτους 2020-2021» στο https://exams-iee.the.ihu.gr/course/view.php?id=33 η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο την ώρα της εξέτασης, από τις 12:00 εως τις 12:45.
Για την καλύτερη εξοικείωση με το σύστημα αλλά και το είδος εξετάσεων μπορείτε να δοκιμάζετε στην δοκιμαστική εξέταση που είναι διαθέσιμη στο παραπάνω link .

Ο Διδάσκων

Χρ. Ηλιούδης

Επισύναψη: 103 Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών_ΠΡΟΟΔΟΣ_2020-2021_Vers_f.pdf
11 Δεκ 2020 12:20 – από Χρήστος Ηλιούδης