Ενεργοποίηση λογαριασμού πρόσβασης στις υπηρεσίες του τμήματος

Όλοι οι φοιτητές του τμήματος έχουν πρόσβαση στο σύνολο υπηρεσιών του τμήματος. Οι υπηρεσίες αυτές αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται κυρίως από τους ίδιους τους φοιτητές του τμήματος. Βασική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της πρόσβασης είναι η δυνατότητα σύνδεσης στο κεντρικό σύστημα του Ιδρύματος “WebMail“. Η πρόσβαση στο WebMail ενεργοποιείται με την εγγραφή σας στο τμήμα και από τη γραμματεία (ή το Κέντρο Δικτύου) σας έχουν ήδη δοθεί τα στοιχεία username και password (θα πρέπει να τα γνωρίζετε καθόλη την διάρκεια των σπουδών σας).

Για τους πρωτοετείς φοιτητές, δε δημιουργείται ο λογαριασμός άμεσα με την εγγραφή του καθενός, αλλά μεσολαβούν κάποιες ημέρες και όταν λήξουν οι εγγραφές. Όταν είναι έτοιμοι οι λογαριασμοί για  πρόσβαση στις υπηρεσίες του τμήματος (Οκτώβριο), βγαίνει σχετική ανακοίνωση.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες του τμήματος ενεργοποιείται μέσω της σελίδας https://apps.iee.ihu.gr/ και θα χρειαστεί να την κάνετε μόνο μια φορά.  Αφού επισκεφτείτε τη σελίδα (στην οποία βλέπετε μια λίστα από υπηρεσίες του τμήματος) θα πρέπει να επιλέξετε “Ενεργ. Λογαριασμού”.

Στην σελίδα που θα οδηγηθείτε, πρέπει να κάνετε μια σειρά από βήματα. Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή του αρχικού τρόπου ταυτοποίησης, και πρέπει να επιλέξετε “Μέσω webmail.teithe.gr”.

Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να εισάγετε τα διαπιστευτήρια σας για πρόσβαση στο “webmail”, δηλαδή το όνομα χρήστη και τον κωδικό.

Αφού δώσετε σωστά τα στοιχεία πρόσβασης και πατήσετε “ΕΠΟΜΕΝΟ” θα εμφανιστούν τα στοιχεία σας όπως παρακάτω.

Στο επόμενο βήμα θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε το email σας. Εδώ θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και να πληκτρολογήσετε το email σας σωστά. Εάν δεν το πληκτρολογήσετε σωστά, τότε δεν θα μπορείτε να κάνετε ανάκτηση του κωδικού/password στην περίπτωση που το ξεχάσετε, ούτε θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

 

Το 6ο βήμα είναι ο ορισμός του κωδικού/password σας για πρόσβαση στις υπηρεσίες του τμήματος. Να σημειωθεί ότι από τις υπηρεσίες του τμήματος δεν μπορείτε να επηρεάσετε ή να έχετε πρόσβαση στις κεντρικές υπηρεσίες του Ιδρύματος. Οι υπηρεσίες του τμήματος απευθύνονται μόνο στους φοιτητές του.

Στο νέο κωδικό που θα πληκτρολογήσετε γίνεται έλεγχος για το πόσο ισχυρός είναι. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο κωδικός που ορίζετε δεν πληροί κάποιον περιορισμό, αυτό θα εμφανιστεί με κόκκινα γράμματα.

Αφού πληκτρολογήσετε έναν αποδεκτό κωδικό (δυο φορές) τότε μπορείτε να πατήσετε “ΕΠΟΜΕΝΟ”.

Εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα βήματα, θα εμφανιστεί το μήνυμα ότι ο λογαριασμός σας ενεργοποιήθηκε.

Πατώντας τέλος, επιστρέφετε στην αρχική σελίδα υπηρεσιών.