Δηλώσεις μαθημάτων Εαρινού εξαμήνου 2023-24

Οι δηλώσεις των θεωρητικών μαθημάτων έχουν ξεκινήσει και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 μέσω της εφαρμογής:

https://uniportal.ihu.gr/

Οι δηλώσεις μαθημάτων είναι υποχρεωτικές για όλους τους φοιτητές εκτός από τους πρωτοετείς, οι οποίοι ΔΕΝ συμπληρώνουν δηλώσεις μαθημάτων καθώς αυτές ολοκληρώνονται από την Γραμματεία.

Μετά από απόφαση της συνέλευσης του Τμήματος, μόνο για το τρέχων εξάμηνο, οι φοιτητές/τριες που βρίσκονται μέχρι και το 6ο εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μέχρι 42 πιστωτικές μονάδες ενώ όσοι βρίσκονται στο 7ο ή μεγαλύτερο εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μέχρι 48 πιστωτικές μονάδες. Όλοι οι φοιτητές δικαιούνται να εξεταστούν μόνο στα μαθήματα που δηλώνουν και προσφέρονται στο τρέχον εξάμηνο.

Όσοι φοιτητές/τριες έχουν επιτύχει σε όλα τα απαιτούμενα για την λήψη Πτυχίου μαθήματα αλλά θέλουν ή πρέπει να παρατείνουν την φοιτητική τους ιδιότητα (π.χ. για ολοκλήρωση Πρακτικής Άσκησης ή Πτυχιακής/Διπλωματικής εργασίας) προτείνεται να καταθέσουν κενή δήλωση.

Οι δηλώσεις Πτυχιακών/Διπλωματικών Εργασιών και Πρακτικής Άσκησης δεν προσμετρώνται στις πιστωτικές μονάδες και πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς που είναι διαθέσιμοι στη σελίδα: https://www.iee.ihu.gr/regulations/ αλλά και τις σχετικές αναρτήσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες των ανακοινώσεων των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Τμήματος.

Παρακαλούμε να προσέξετε ιδιαίτερα τα παρακάτω:

1. Ενημερωθείτε από τη σελίδα «Σπουδές -> Προπτυχιακές –> Τροποποιήσεις Δηλώσεις μαθημάτων» https://www.iee.ihu.gr/προαπαιτούμενα-μαθήματα-δηλώσεις-μα/ σχετικά με όσα ισχύουν για τη δήλωση προαπαιτούμενων μαθημάτων.

2. Για να έχετε δικαίωμα να δηλώσετε συγγράμματα στον Εύδοξο (όταν ανοίξει το σύστημα) θα πρέπει να έχετε δηλώσει το αντίστοιχο μάθημα.

3. Οι φοιτητές/τριες του 6ου ή μεγαλύτερου εξαμήνου παρακαλούνται να μελετήσουν προσεκτικά τον «Κανονισμό Προπτυχιακών Σπουδών» όπου αναφέρεται ότι «Η επιλογή της ομάδας μαθημάτων δεν δηλώνεται στη Γραμματεία, καθώς ελέγχεται στο τέλος των σπουδών και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφοίτηση».

4. Επιβεβαιώστε την ορθή καταχώρηση της δήλωσής σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕ θα υπάρχει δυνατότητα τροποποιητικών δηλώσεων.

Οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν, αντιμετωπίζονται με θετική διάθεση συνεργασίας, μέσω της Γραμματείας.

Παναγιώτης Τζέκης

Αντιπρόεδρος του Τμήματος