Διαλέξεις Πέμπτης 27/04/2023, (11:15 με 12:30) – (12:45 με 14:00)

Καλημέρα, καλή βδομάδα και χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Συνεχίζονται την ερχόμενη Πέμπτη 27/04/2023 οι ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ διαλέξεις του Εαρινού Εξαμήνου 2022-2023 :

Διάλεξη #1 : Βιομηχανική Πληροφορική: Αξιοποίηση της τεχνολογίας πληροφοριών για την προώθηση της καινοτομίας και της αποτελεσματικότητας (11:15 με 12:30) – Γκοτσίδης Γεώργιος, Υπεύθυνος του τμήματος ανάπτυξης & ψηφιοποίησης συστημάτων τηλεμετρίας SCADA/HMI, ΚΕΒΕ.

Περιγραφή Διάλεξης : Στον πρώτο κύκλο θα γίνει μια εισαγωγή στο σύστημα SCADA (supervisory control and data acquisition) ένα βασικό κλειδί στην ένταξη της βιομηχανίας στο πρότυπο Industry 4.0 τι είναι και πώς λειτουργεί. Σχεδιασμός, συλλογή δεδομένων ιστορικότητας & δημιουργία διεπαφής με τον άνθρωπο (ΗΜΙ). Πραγματικές ιστορίες και εφαρμογές στην καθημερινότητα. (Case Study).

Μετά την συλλογή δεδομένων τι; Η ανάλυση των μεγάλων δεδομένων στη Βιομηχανική Πληροφορική και πως μας οδηγούν στην πιο έξυπνη λήψη αποφάσεων.

Πως χρησιμοποιήσαμε τη μηχανική όραση για την ανίχνευση και αναγνώριση υλικών και αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο. Προκλήσεις – σχεδιασμός (Case Study)

Η τεχνητή νοημοσύνη ως συνάδελφος εξ-ερευνητής!.

Διάλεξη #2 : Agile@Scale – Από την θεωρία στην πράξη (12:45 με 14:00) – Ζήσης Τσακίρης, Υπεύθυνος Κέντρου Ανάπτυξης της Netcompany- Intrasoft’s.

Περιγραφή Διάλεξης : To Agile@Scale αναφέρεται στην εφαρμογή της agile μεθοδολογίας στο πλαίσιο μεγάλων και πολύπλοκων έργων ή οργανισμών. Σε αυτή την προσέγγιση, οι αρχές και οι πρακτικές της προσαρμόζονται και επεκτείνονται για να διευκολύνουν τον αποτελεσματικό συντονισμό πολλαπλών ομάδων που εργάζονται προς ένα κοινό στόχο.

Η εφαρμογή της μεθοδολογίας Agile σε κλίμακα απαιτεί υψηλό βαθμό επικοινωνίας, συντονισμού και συνεργασίας ανάμεσα στις ομάδες και τους ενδιαφερόμενους φορείς και συχνά περιλαμβάνει τη χρήση εξειδικευμένων πλαισίων, εργαλείων και τεχνικών για την υποστήριξη της υλοποίησής της.

Περισσότερα στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Ελπίζω τα παραπάνω θέματα να προκαλέσουν το ενδιαφέρον σας.


Συνημμένα: