Νέα Κρούσματα Κορονοϊού στο Τμήμα Μηχ. Πληροφορικής και Ηλεκτρον. Συστημάτων

Νέα Κρούσματα Κορονοϊού στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι παρουσιάστηκαν δύο νέα κρούσματα σε φοιτητές/τριες 5ου έτους του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων σε μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές/τριες τη μοναδική φορά που ήρθαν σε επαφή με το Τμήμα ήταν την Παρασκευή 29/10/21.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους/τις φοιτητές/τριες προκύπτει ότι παρακολούθησαν αποκλειστικά το παρακάτω μάθημα την Παρασκευή 29/10/21:

Παρασκευή 29/10/21
>> Δομημένος Προγραμματισμός (Αίθ. 210, κτίριοΠ, Τ21, 14:00-16:00)
>> Δομημένος Προγραμματισμός (Αίθ. 210, κτίριοΠ, Τ22, 16:00-18:00)

Σύμφωνα με τα παρακάτω ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ (επισυνάπτονται τα αρχεία):
1) “Ορισμοί κρούσματος COVID -19 και «επαφών» κρούσματος COVID -19” (Ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 ορίζεται ένα άτομο που παρέμεινε σε κλειστό χώρο, π.χ. οικία, αίθουσα διδασκαλίας ή συσκέψεων, χώρο αναμονής νοσοκομείου, κλπ., με ασθενή με COVID-19 για περισσότερο από 15 λεπτά)
2) “Επικαιροποίηση οδηγιών απομόνωσης και καραντίνας κρουσμάτων COVID-19 και στενών επαφών τους και της άρσης αυτής”

αν συμμετείχατε στα μαθήματα, παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
>> Οι ανεμβολίαστοι που εισήλθατε στο ίδρυμα με rapid test ή PCR test, μπαίνετε υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών. Αν μετά το πέρας των 10 ημερών δεν φέρετε συμπτώματα της νόσου σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρνητικά διαγνωστικά tests τότε δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος. Ενώ αν εμφανιστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα σε συνδυασμό με θετικό test συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για να εφαρμόσετε εκ νέου καραντίνα.
>> Οι υπόλοιποι/ες που έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών και παρευρεθήκατε στα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε στενά την υγεία σας. Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self tests) δυο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε παραμικρού συμπτώματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, καλείστε να μην προσέλθετε στο Τμήμα και προχωρήστε άμεσα σε rapid test ή PCR test.

Η απολύμανση στην εν λόγω αίθουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Χρήσιμες Πληροφορίες: Τηλέφωνο του ΕΟΔΥ : 2105212054
Για επιπρόσθετες πληροφορίες ο υπεύθυνος Covid-19 του Τμήματος είναι ο κ. Κωτσάκης Ρήγας, email: rkotsakis@gmail.com

Επισύναψη: Ορισμοί κρούσματος COVID -19 και «επαφών» κρούσματος COVID -19.pdf
Επισύναψη: Νέα Κρούσματα Κορονοϊού στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων 01-11-21.pdf
Επισύναψη: Επικαιροποίηση οδηγιών απομόνωσης και καραντίνας κρουσμάτων COVID-19 και στενών επαφών τους και της άρσης αυτής – Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.pdf
1 Νοέ 2021 14:16 – από Ρήγας Κωτσάκης