Ερευνητική και Εθελοντική Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας και Εκτάκτων Καταστάσεων – Διαδικτυακή εκδήλωση (Μ. Δευτέρα 10/4/2023)

Αγαπητοί φοιτητές-τριες, αγαπητή ακαδημαϊκή κοινότητα του Τμήματος μας,

Το Communications and Internet of Things (CIoT) Research Group του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (ΤΜΠΗΣ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), το IEEE Communications Greece Chapter και το IEEE Student Branch (International Hellenic University – Thessaloniki) έχουν δημιουργήσει την “Ερευνητική και Εθελοντική Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας και Εκτάκτων Καταστάσεων (ΕΕΟΔΑΕΕ)“. Κύριος σκοπός της Ομάδας ΕΕΟΔΑΕΕ αποτελεί οτιδήποτε σχετίζεται με τη χρήση της τεχνολογίας ώστε να μπορεί να αποσοβήσει φυσικές/ανθρωπογενείς καταστροφές και να δώσει αποτελεσματικές/σωτήριες λύσεις για την πρόληψη/αποτροπή καταστροφών και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Στην Ομάδα ΕΕΟΔΑΕΕ καλούνται για συμμετοχή όλοι οι ενδιαφερόμενοι, προπτυχιακοί/μεταπτυχιακοί φοιτητές-τριες, υποψήφιοι διδάκτορες, απόφοιτοι, μέλη ΔΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ και διδάσκοντες των Ελληνικών Πανεπιστημίων καθώς και οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος.

Όσες-όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην Ομάδα ΕΕΟΔΑΕΕ, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα ενδιαφέροντος εδώ: https://forms.gle/6uiiAXemEBiSq2d97

=====

Η δεύτερη δράση της ΕΕΟΔΑΕΕ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου @19:00 και περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες και Panel συζήτησης σχετικά με θέματα Δημόσιας Ασφάλειας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι το εξής (επισυνάπτονται τα στοιχεία των ομιλητών):

– 19:00-19:10 “Σύντομη εισαγωγή σχετικά με τη δημιουργία της Ομάδας ΕΕΟΔΑΕΕ”

– 19:10-19:30 “Ασφάλεια κρίσιμων υποδομών και συστημάτων”

Παναγιώτης Κατσαρός (Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ)

– 19:30-19:50 “Views and Experiences on the Use of Robotic Technologies in USAR operations”

Δρ. Χάρης Γεωγίου (Επιχειρησιακό Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής και Ερευνητής σε Data Analytics/ΑΙ)

– 19:50-20:30 “Panel και ανοικτή συζήτηση σχετικά με θέματα Δημόσιας Ασφάλειας”

Συντονιστής: Περικλής Χατζημίσιος (Καθηγητής ΔΙΠΑΕ, Chair Communications and Networking Committee του IEEE Public Safety Initiative)

Όσες-όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση, τότε πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα εδώ: https://forms.gle/dDJcYuLG8WhdyG2QA

Σας (προσ)καλούμε και σας περιμένουμε Όλες και Όλους!


Συνημμένα: