Ζήστε την Μουσική Σύνθεση χωρίς απαραίτητα να έχετε γνώσεις μουσικής. Πειραματιστείτε

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διπλωματικής του κ. Κωνσταντίνου Γεωργιάδη, φοιτητή του ΠΜΣ “Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου”, έχει αναπτυχθεί η διαδικτυακή πλατφόρμα μουσικής σύνθεσης “evolduo”.

Η εφαρμογή βρίσκεται στη διεύθυνση: https://evolduo.cons.gr/

Η χρήση της είναι ελεύθερη και σε δοκιμαστικό στάδιο για όποιους επιθυμούν να περιηγηθούν στην “evolduo” και να την χρησιμοποιήσουν για να συνθέσουν μουσική της αρεσκείας τους, βασισμένη σε κάποιο μοτίβο.

Οι χρήστες μπορούν να παραμετροποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται μουσικές φράσεις που ο αλγόριθμος προσπαθεί να βελτιστοποιήσει με χρήση εξελικτικών αλγόριθμων για να ταιριάξουν καλύτερα σε μια συγχορδιακή ακολουθία.

Επιπλέον οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν τα παραγόμενα αποτελέσματα, των ιδίων ή άλλων χρηστών, κάτι το οποίο τροποποιεί την αξιολόγηση του συστήματος κατευθύνοντας την εξελικτική πορεία.

Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τυχαία άτομα ή με φίλους που οι χρήστες μπορούν να καλέσουν.

Χρησιμοποιήστε και διαδώστε την εφαρμογή “evolduo”: https://evolduo.cons.gr/

Μπορείτε να δείτε ένα video tutorial στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=G9Iwgwp_GD4

Το evolduo είναι γραμμένο σε clojure (μια μοντέρνα lisp), είναι ανοιχτού κώδικα και η χρήση του είναι δωρεάν.

Ως μια διαδικτυακή εφαρμογή που τρέχει σε JVM, πακετάρεται σε ένα jar αρχείο το οποίο τρέχει μέσα σε ένα docker container, σε ένα VPS (debian linux), πίσω από έναν nginx server. Χρησιμοποιεί postgres για την αποθήκευση των δεδομένων και redis για caching.

Στατιστικά στοιχεία της χρήσης της εφαρμογής καθώς και των αποτελεσμάτων της μουσικής σύνθεσης θα αναφερθούν στην διπλωματική του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ (2010) και η πτυχιακή του εργασία ήταν στον ίδιο ερευνητικό χώρο.

Εργάζεται ως προγραμματιστής διαδικτυακών συστημάτων τα τελευταία 10 χρόνια.