eXtended Reality: The beginning of an Era – Online Forum

Η Χριστίνα Βολιώτη (Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΠΑΜΑΚ), το ερευνητικό εργαστήριο «Διαχείρισης της Πληροφορίας και Μηχανικής Λογισμικού» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και το IEEE IHU Thessaloniki Student Branch διοργανώνουν ένα Διαδικτυακό forum με θέμα “eXtended Reality: The beginning of an Era” με ομιλητές τους κ. Θανάση Κοντονικολάου (ΝΟΗΣΙΣ), κ. Γιώργο Πατσέα, (Enneas) και κ. Νίκο Σκαρμέα (Avaca Technologies).

Ημέρα/ώρα: Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 @ 17:00-19:30

Σύνδεση: https://zoom.us/j/92867926902?pwd=b28rby9uaFZyaUF0b2d4R1FCelBuUT09


Ομιλητές:

  • Θανάσης Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής ΝΟΗΣΙΣ
  • Γιώργος Πατσέας, CPO (Chief Product Officer) Enneas.gr
  • Νίκος Σκαρμέας, Principal & CEO της Avaca Technologies

Βιογραφικά:

Ο Αθανάσιος Κοντονικολάου είναι ο Γενικός και Τεχνικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ. Εκτός από τη διοίκηση και την επιμέλεια για κατασκευής των νέων υποδομών του Κέντρου, είναι υπεύθυνος για τα νέα έργα, την παρακολούθηση των διαγωνισμών, την αξιολόγηση των προσφορών, τη σύνθεση και τον έλεγχο συμβάσεων έργων, υπηρεσιών και προμηθειών. Κατά την περίοδο 2002-2008 ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία και τον έλεγχο της χρηματοδότησης έργων από την ΕΖΕΣ, την Ανταγωνιστικότητα, τον Πολιτισμό και την εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης. Ο κ. Κοντονικολάου είναι πτυχιούχος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Από το 2018 είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ECSITE (European Network of Science Centers and Museums)

Ο Γιώργος Πατσέας είναι μηχανικός λογισμικού (enneas.gr) με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών για μεγάλους οργανισμούς, όπως η COSMOTE, ο ΟΠΑΠ και εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί φορείς. Με την ομάδα του έχουν δημιουργήσει ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα και εφαρμογές για ποικίλες περιπτώσεις, εστιάζοντας στην διαδραστικότητα και στην ευκολία χρήσης, ως μέρος του ψηφιακού εκσυγχρονισμού. Η ομάδα έχει λάβει πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του Golden Bite Award 2020 στην κατηγορία “Νέα Καινοτόμο Προϊόν / Υπηρεσία” για την ” 360° Διαδραστική Εκπαίδευση για την Coca Cola Hellas”. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Ο Dr. Νικόλαος Σκαρμέας είναι Solution/Software/Enterprise Architect με πολυετή εμπειρία σε ένα μεγάλο εύρος τομέων και εφαρμογών συμπεριλαμβανομένου Aviation, Banking, Insurance, Finance, Accounting, Supply Chain Management, Marine, Industrial, Risk Assessment and Management, Gaming, eLearning, MIS, BI and KPIs, Digital Marketing, Big Data, DevOp. Έχει επίσης  εκτενή εμπειρία σε μεγάλους μεγέθους εφαρμογών και πλατφορμών  (large scale platforms design, systems integration and technology stack evolution) και πολύ καλή γνώση στην διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης λογισμικού. Επιπλέον είναι Enterprise Architect στα MIFID II projects της ESMA (European Securities and Markets Authorities organization) και ήταν ο αρχιτέκτονας του Site των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έχει επιτελέσει σαν επισκέπτης καθηγητής και ερευνητής σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού (Fujitsu Labs/Tokyo, University of Ronneby /Sweden, Imperial College/London), Department of electronics, Chania Polytechnic. O Dr. Σκαρμέας έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Μαθηματικών, Phd, PostDoc Degrees από το Imperial College London.


Σύντομες περιλήψεις:

Το ΝΟΗΣΙΣ, ανταποκρινόμενο  στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου φορέα εκπαίδευσης και εξαιτίας και των συνθηκών που επικρατούν στον χώρο της δημόσιας υγείας παραμένει, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κοντά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, προσφέροντας ποικίλες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ψηφιακό υλικό. Στην ομιλία θα γίνει παρουσίαση 2 παραδειγμάτων διαδικτυακών και ψηφιακών δράσεων του ΝΟΗΣΙΣ, προκλήσεις και σκοπιμότητα.

Enneas.gr: To AR/VR μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας, με την τεχνολογία να εξελίσσεται συνεχώς και με νέα εργαλεία να γίνονται διαθέσιμα. Σε τι στάδιο βρίσκεται όμως το AR/VR στην ελληνική αγορά και τι περιθώρια άμεσης αξιοποίησης εφαρμογών υπάρχουν; Στην ομιλία θα αναφέρουμε πως χρησιμοποιούμε τα AR/VR με πάνω από 25.000 χρήστες το χρόνο και θα συζητήσουμε τη μεθοδολογία με την οποία αναπτύσσουμε τις εφαρμογές μας.

Avaca Technologies έχει μια πολυετή εμπειρία στην δημιουργία λογισμικού από το 2001 και ειδικεύεται στην δημιουργία μεγάλου μεγέθους εφαρμογών. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της έχει αναπτύξει ένα σύνολο e-learning εφαρμογών κάποιες από αυτές κάνοντας χρήση σε τεχνολογία gaming. Αυτές οι εφαρμογές βασίστηκαν στην σχετική εμπειρία που είχε αναπτύξει η εταιρεία μέσω κάποιων Gaming projects που έχει αναπτύξει. Στην ομιλία θα περιγράψουμε την διαδικασία και τις εμπειρίες κατά την διάρκεια την υλοποίησης αυτών των έργων από το design μέχρι την υλοποίηση κάνοντας χρήση 3D Gaming technologies.

Επισύναψη: Πρόγραμμα/Agenda

Επισύναψη: Αφίσα